Депутат Хомутинніка зареєстрував законопроект для повернення "Укрнафти" Коломойському

Понеділок, 23 березня 2015, 22:56

Народний депутат від групи "Відродження" Віталій Барвіненко зареєстрував проект постанови про скасування ухваленого законопроекту про внесення змін до закону "Про акціонерні товариства" (щодо виплати дивідендів акціонерним товариством).

Відповідна інформація розміщена на сайті парламенту.

Як відомо, 19 березня Верховна Рада ухвалила зміни до закону про акціонерні товариства - знизила кворум для проведення загальних зборів акціонерів для всіх акціонерних товариств незалежно від їх виду власності до 50% + 1 акція в 2015 році.

Таким чином, парламент зробив крок до позбавлення бізнесмена Ігоря Коломойського контролю над "Укрнафтою". Аби документ набрав сили, його мають затвердити голова Верховної Ради та президент України.

Держава володіє 50% + 1 акція ПАТ "Укрнафта", проте регулярно зазнає проблем із проведенням зборів акціонерів цієї компанії (структури групи "Приват" Ігоря Коломойського, що контролюють 42%, найчастіше ігнорують зібрання).

Відповідно, ухвалення рішень про розподіл чистого прибутку і виплату дивідендів, зміну менеджменту компанії було ускладнене.

Зазначимо, що співголовою депутатської групи "Відродження" є Віталій Хомутиннік.

Хомутиннік разом із Ігорем Коломойським був присутній під офісом компанії "Укртранснафта" у четвер ввечері.

Українська правда, Громадське ТБ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...