Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Гройсмана просять забрати у Мартиненка комітет Ради

Четвер, 26 березня 2015, 14:36

Депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко просить голову Верховної Ради відкликати депутата від "Народного фронту" Миколу Мартиненка з посади голови енергетичного комітету.

Про це Лещенко повідомив у Facebook, оприлюднивши відповідне звернення.

"Мартиненко, який перебуває під слідством у Швейцарії за хабарництво, не має права очолювати комітет Верховної Ради – ні морального права, ні законного", - вважає він.

"Ця квота і далі залишається за "Народним фронтом", але нехай вони виберуть з числа своїх членів більш гідну кандидатуру", - пропонує Лещенко.

На його думку, якщо спікер Володимир Гройсман виступає за очищення влади від олігархів, то доручить готувати проект постанови, "а якщо в змові – то спустить моє звернення на регламентний комітет Ради, який всупереч квотному принципу очолює... багаторічний помічник Мартиненка на прізвище Пинзеник".

Звернувся до Гройсмана в порядку регламенту ініціювати відставку Мартиненка з посади голови енергетичного комітету Ради....

Posted by Сергій Лещенко on Thursday, March 26, 2015

Як відомо, у грудні 2014 року європейські ЗМІ писали, що Миколу Мартиненка підозрюють у хабарництві і що йому загрожує штраф у 1 мільйон франків і 5 років в’язниці.

Сам Мартиненко назвав тоді звинувачення у хабарництві замовленим. А "Народний фронт" заявив, що Мартиненко став "жертвою російської провокації".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування