Новий свідок не упізнав вбивцю Нємцова

П'ятниця, 27 березня 2015, 12:10

Зізнання, які дав нібито виконавець убивства опозиціонера Бориса Нємцова - Заур Дадаєв, не підтверджуються свідком нападу.

Про це повідомляє російська газета Комерсант із посиланням на близьке до слідства джерело.

Кілер не підійшов під опис Дадаєва, до того ж використовував машину іншої марки. При цьому очевидець звернув увагу на двох жінок, які спішно залишили місце події.

Так очевидець Євгеній ішов трохи далі від пари в момент нападу на Великому Москворецькому мосту. Він був у навушниках і слухав важкий рок, а дивився він в основному на екран смартфона, перемикаючи композиції. Тому постріли він не чув і сам момент нападу не бачив.

Глянувши вчергове на дорогу, він виявив, що Нємцов уже лежав на тротуарі. Його дівчина (Ганна Дурицька) стояла біля нього, а ще один чоловік (можливо кілер) стрибав у цей момент через бордюр, що розділяє тротуар і проїзну частину мосту.

Ним, за словами Євгенія, був чоловік середнього росту, сухорлявої статури й з темними, можливо хвилястими, волоссям середньої — близько 4 см — довжини.

Хлопець відзначив, що, утікач, попри холод і вітер, був без куртки. На чоловіку були сині джинси, які здалися свідку занадто великого для власника розміру, і така ж "мішкувата", за його словами, темна толстовка з каптуром. Весь цей опис не відповідав зовнішності обвинуваченого потім в убивстві Дадаєва — великого чоловіка, що має спортивну статуру.

Утікач, як повідомив Євгеній, сів на заднє сидіння машини вітчизняного виробництва, схожої на "Пріору", білого кольору, хоча слідство потім установило, що кілери зникли на ZAZ Sens.

При цьому свідок помітив на місці події ще одну пару, яка здалася йому дивною.

Біля лежачого чоловіка якимось чином з'явилися дівчина й жінка середніх років у чорній шубі. Перекинувшись декількома фразами із супутницею загиблого, обидві дами згорнули із тротуару на сходи, що вели до набережної Москви-Ріки, й швидко спустилися вниз.

Нарешті, ще одним новим для Євгенія об'єктом стала снігоприбиральна машина, що зупинився трохи спереду від невеликої ділянки тротуару, на якій відбувалися події.

Супутниця людини, що лежала, за словами свідка, бігала між своїм приятелем і снігоприбирачем з мобільним телефоном у руці. Однак розмова з водієм, очевидно, вийшла у неї зовсім короткою — зупинившись буквально на кілька секунд і відкривши вікно, той поїхав далі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування