Корбан: команда Коломойського – ангели-хранителі, а Порошенко – Шерхан

П'ятниця, 27 березня 2015, 12:57

Колишній заступник губернатора Дніпропетровської області Геннадій Корбан вважає, що команда президента Петра Порошенка неефективна і боїться дніпропетровців.

Про це він заявив в інтерв'ю "Медузі".

"Порошенко і вся його кумівська кліка бояться нас ... У нас (з ним) різне світовідчуття. Особисто у мене з ним нічого не сталося, я просто не приймаю і не прийму те, що він робить, і його методи", – заявив він.

Порівнюючи нинішню ситуацію в країні з книгою Кіплінга про Мауглі, Корбан заявив, що "сьогодні Порошенко перетворився в Шерхана, "Народний фронт" – це стадо вовків, яких він "розводить" як хоче. Бандерлоги – це депутати. Руді собаки – це російська терористична агресія".

"Себе ж ми сприймаємо більше як ангелам-хранителями Мауглі. Ми як Каа, Балу і Багіра завжди дбали про нього", – сказав Корбан, додавши, що Мауглі в цій ситуації – це народ України.

Корбан також назвав кадрові рішення президента, зокрема – начальника генштабу, голови Нацбанку, генеральних прокурорів, міністрів – "неповноцінними, бездарними і безглуздими".

"Це вкрай некомпетентні, ледачі люди, і найголовніше – безвідповідальні. Ось у чому особисто моя розбіжність з чинною владою", – заявив він.

Коментуючи конфлікт між командою Ігоря Коломойського і Порошенка, Корбан заявив, що "Шерхан вийшов на полювання".

"Якщо раніше він був не настільки сильний, агресивний, йому не потрібно було стільки їжі, то зараз він почав харчуватися", – вважає екс-чиновник.

У той же час він заявив, що дніпропетровці не збираються боротися з Порошенком, оскільки країна повинна захищатися від зовнішнього ворога.

"Не можна також і виносити сміття з хати. Ми зробили крок назад, поступилися заради збереження країни, спокою і благополуччя людей. Раз у Порошенка є якась програма, якась команда, нехай він покаже, на що він здатний", – сказав Корбан.

Він також запевнив, що на своїй посаді діяв "кваліфіковано, і не думав про те, що можна собі відрізати і де".

При цьому він визнав, що порушував закон, але тільки у формальній частині.

"Я не порушував закони з точки зору людських цінностей. Розумієте? З точки зору Старого і навіть Нового завіту", – запевнив він.

Корбан додав, що команда Коломойського продовжить працювати "як громадська та волонтерська організація і як меценати допомагати армії".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування