Яценюк дав зрозуміти, кому тепер боятися йти на засідання уряду

П'ятниця, 27 березня 2015, 13:41

Прем'єр Арсеній Яценюк доручив слідчому управлінню МВС зосередитись на розслідуванні фактів корупції в органах митниці та податкової.

Про це прем’єр заявив під час підбиття підсумків на розширеній колегії МВС у п’ятницю.

За його словами, відповідна антикорупційна операція має бути проведена впродовж наступних трьох місяців.

"Я просив би слідчий апарат сконцентруватися зараз на діяльності митниці та податківців. Це ваше завдання на наступний квартал – розпочати широкомасштабну операцію по боротьбі з корупцією в митних та податкових органах", - сказав він

Крім того, він вчергове попросив голову МВС Авакова "прийняти відповідні кадрові рішення по керівниках областей для того, щоб посилити регіональне керівництво МВС".

Також, за словами Яценюка, необхідно завершити реформування усіх силових органів та служб, що дозволить підвищити зарплату їхнім працівникам "в межах діючого бюджету", внаслідок оптимізації структур цих відомств та перерозподілу їхні функцій.

"Окремо прошу ДСНС позбавитися десятків невластивих функцій, будуть менше ходити та перевіряти", - сказав Яценюк.

Як відомо, прямо під час минулого засідання уряду були арештовані  керівник державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський та його заступник Василь Стоєцький.

Крім того, Аваков на тому ж засіданні уряду зачитав список з хабарями, які інспектори, пожежники збирали по областях і несли нагору.

"Вінниця – 50 тисяч, Волинь – 40 тисяч, Дніпропетровськ – 12 тисяч, Київська область – 100 тисяч, Київ – 200 тисяч… і далі по тексту", - тоді наводив приклад Аваков.

Щоправда у п'ятницю як раз під час колегії суд ухвалив рішення відпустити затриманого екс-голову Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського. Це заплановане на суботу, 28 березня, близько 12.00. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування