Любіц хворів і на день польоту мав лікарняний – слідчі

П'ятниця, 27 березня 2015, 14:21

Другий пілот аеробуса компанії Germanwings, який розбив літак 24 березня у французьких Альпах, мав на день польоту звільнення за станом здоров'я від лікаря, але приховав свою хворобу.

Про це у п'ятницю заявив представник прокуратури Ральф Херренбрюк, повідомляє Associated Press.

За його словами, докази цьому були знайдені у квартирах Любіца у двох німецьких містах, зокрема – розірваний лікарняний лист, виданий на день польоту.

Херренбрюк не уточнив, про яку саме хворобу йшла мова. Агентство додає, що такі довідки німцям видаються навіть при незначних занедужаннях.

Речник прокуратури додав, що крім лікарняного листа були знайдені і інші медичні документи, які свідчили про хворобу та необхідність лікування Любіца.

За його словами, передсмертної записки не виявили, також нічого не вказує на політичні чи релігійні мотиви вчинку пілота.

Загалом слідчі вивезли з будинку Любіца і його батьків кілька ящиків з різними речами.

У свою чергу німецькі авіаційні чиновники заявили агентству, що облікова картка Любіца у Федеральному авіаційному управлінні свідчила, що пілот потребував регулярну медичну перевірку. При цьому не уточнюється, про який саме стан – психічний чи фізичний – йде мова.

При цьому сусіди наполягають, що фізичний стан пілота був чудовий, він навіть не курив, здійснював пробіжки і слідкував за собою.

На думку німецьких ЗМІ, однією з причин вчинку Любіца може бути його недавнє розставання з дівчиною.

Агентство додає, що Любіц отримав від Федерального авіаційного управління США медичний сертифікат третього класу. Такий документ свідчить про відсутність у людини психологічних проблем та про її здатність виконувати свої обов'язки пілота.

Як відомо, раніше ЗМІ повідомили про лікування Любіца від психічних захворювань, через яке він навіть припиняв навчання на пілота.

Yahoo News

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування