Мартиненко просив Швейцарію розблокувати гроші, щоб заплатити адвокатам

П'ятниця, 27 березня 2015, 15:32

Мартиненко просив суд Швейцарії розблокувати 100 тисяч франків із його заблокованих рахунків, щоб оплатити роботу адвокатів.

Про це пише депутат із БПП Сергій Лещенко в блозі на "Українській правді".

Він опублікував навіть першу сторінку з рішення суду, який відмовив Мартиненку у задоволенні його прохання.

За інформацією Лещенка, загалом у Мартиненка заблоковано у Швейцарії 30 мільйонів франків.

"Як і в історії з відповіддю прокуратури Швейцарії, усі власні назви у документі приховані, як того вимагає законодавство цієї держави", - написав Лещенко.

Натомість Мартиненко в інтерв'ю виданню "Gazeta.ua", яке опубліковане навіть без вказування його автора, заявив, що інформацію про кримінальну справу за хабар проти нього у Швейцарії поширюють на замовлення олігархів Дмитра Фірташа і Сергея Льовочкіна.

При цьому наявність цієї справи у Швейцарії Мартиненко не спростовував, сказавши лише, що Росія намагається зірвати участь в добудові атомних реакторів Хмельницької АЕС чеської компанії "Шкода", в отриманні хабара від якої, за інформацією ЗМІ, Мартиненка і звинувачують.

Розслідування про справу Мартиненка у швейцарській газеті опублікувала Катерина Босс, яка є учасницею міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, який  реалізував гучний проект "ОфшорЛікс".

Як відомо, раніше Лещенко оприлюднив відповідь прокуратури Швейцарії, яка на запит, чи справді вона розслідує справу проти Мартиненка, відповіла, що в її провадженні справді є кримінальне провадження за хабар проти "громадянина України".

Законодавство Швейцарії забороняє вживати у публічних відповідях назви компаній та імена фігурантів справ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News