Не пручатися відставці Коломойського умовив Яценюка Байден - нардеп

П'ятниця, 27 березня 2015, 18:16

Вирішальну роль у долі Ігоря Коломойського зіграв дзвінок віце-президента США Джо Байдена прем'єр-міністру України Арсенію Яценюку.

Про це повідомляє депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко з посиланням на не пов'язані між собою джерела.

"За словами моїх джерел, Байден закликав Яценюка та його політичну силу продемонструвати єдність із президентом Порошенком в питанні приборкання Коломойського", - пише нардеп у блозі на "Українській правді".

Нібито після цієї розмови міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зайняв жорстку позицію, а сподівання екс-губернатора про вихід озброєних батальйонів на його підтримку, чим "команда Коломойського майже рік шантажувала київську владу", було зруйновано.

"Яценюк, усунувшись від підтримки Коломойського за порадою Байдена, позбавив олігарха опори в найвищих кабінетах уряду та силового блоку", - пише Лещенко.

Він вважає, що самого Коломойського також "мав протверезити похід до посла США Джеффрі Пайєтта, який організував для екс-губернатора равін Дніпропетровська громадянин США Шмуель Каменецький".

"Намагаючись "продати" американцям свою роль поборника української незалежності, Коломойський, за моєю інформацією, наштовхнувся на жорстку відповідь. Особливо зачепило те, що агресивні та образливі випади Коломойського були адресовані журналісту радіо "Свобода", яка фінансується американськими платниками податків", - зазначає депутат.

За його словами, виступити за усунення Коломойського Захід змусило "залучення ним озброєних людей під "Укрнафтою", які були оснащені "табельною зброєю батальйону "Дніпро-1".

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт спростовував, що говорив в інтерв'ю українським ЗМІ, що він порадив Коломойському піти у відставку.

"Просто брехня", - коментував посол у Твіттері відповідні повідомлення російських ЗМІ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News