Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МАУ заспокоює, що в їхніх кабінах пілотів – не менше двох осіб

П'ятниця, 27 березня 2015, 20:22

Чинні внутрішні нормативи авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" передбачають обов'язкове перебування в кабіні пілотів двох членів екіпажу повітряного судна.

Про це йдеться в заяві МАУ, повідомляє УНІАН.

"Згідно з нормативними регуляторними документами ICAO (International Civil Aviation Organization), EASA (European Aviation Safety Agency) та авіаційної влади України авіакомпанії-оператори зобов'язані розробити внутрішні процедури, що передбачають перебування обох пілотів на робочих місцях упродовж всього польоту", - йдеться у заяві.

"Виняток становлять випадки, зумовлені фізіологічною потребою, коли в кабіні теоретично може залишатися тільки один член льотного екіпажу", - додається в ній.

"Ці норми відображені в чинних базисних документах МАУ і відповідають міжнародним стандартам, що було підтверджено при проходженні МАУ чергового аудиту IOSA в лютому 2015 року", - наголошується у повідомленні.

Як зазначив віце-президент МАУ з льотної роботи Сергій Войчуліс, внутрішні вимоги МАУ з авіаційної безпеки завжди були і сьогодні залишаються більш жорсткими, ніж це передбачається діючими авіаційними правилами.

Як відомо, Airbus A320 бюджетної авіакомпанії Germanwings 24 березня зазнав катастрофи в районі Французьких Альп. У катастрофі лайнера, що прямував з Барселони до Дюссельдорфа, за останніми даними, загинули 150 осіб.

Згідно з результатами розслідування, на момент катастрофи в кабіні перебував тільки один пілот, який, за попередніми даними, міг навмисно розбити літак.

Після інциденту ряд європейських авіакомпаній посилили правила безпеки під час авіарейсів.

МАУ – найбільший авіаперевізник України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...