На Луганщині терористи усю ніч перестрілювались з силами АТО

Субота, 28 березня 2015, 10:03

На Луганщині протягом ночі тривали перестрілки між українськими силовиками в Кримському та "казаками" у Сокільниках.

Про це повідомив глава Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"Кримське залишилося поза зоною ураження вогню, руйнувань немає. А в Станиці Луганській з 21 по 23 годину спалахували автоматичні та кулеметні черги, періодично вибухали мінометні міни", - зазначив Москаль.

У центральній частині селища зникло світло, інформації про постраждалих немає.

За його словами, протягом 1,5 місяців ремонтники провели роботу з відновлення систем життєзабезпечення в населених пунктах на лінії розмежування вогню.

"Сюди вже почали повертатися мирні мешканці в надії, що війна нарешті закінчилася. І ось тепер знову "Гради", міномети, нові руйнування", - додав він.

Також Москаль повідомив, що  у c.Нижнє Попаснянського району на території школи виявили розтяжку з наступальною гранатою Ф-1.

Радіус ураження осколками Ф-1 становить до 200 метрів.

"Сама школа тривалий час була закрита, а більшість дітей евакуйовані в безпечні регіони - Нижнє неодноразово обстрілювали в період активних бойових дій.

"Однак місяць тому навчання тут відновили. Педагоги заборонили дітям гратися на спортмайданчику, оскільки поблизу могли залишитися снаряди чи інші боєприпаси, які не вибухнули. 27 березня голова сільради попросив військових обстежити територію школи й прилеглу місцевість. Всього за десять метрів від спортмайданчика сапери виявили розтяжку з гранатою Ф-1", - повідомив Москаль.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування