Меджліс: Відмова у реєстрації ATR порушує Декларацію ООН

Неділя, 29 березня 2015, 15:42

Відмова в реєстрації телеканалу ATR порушує статтю 16 Декларацію ООН про права корінних народів.

Про це йдеться у заяві Меджлісу кримськотатарського народу.

"Спираючись на ст.16 Декларації ООН про права корінних народів, Меджліс розглядає відмова в перереєстрації незалежних кримськотатарських ЗМІ як порушення законних прав та інтересів кримськотатарського народу", - йдеться в заяві.

Над незалежними кримськотатарськими друкованими та електронними ЗМІ, що здійснюють свою діяльність у Криму, нависла реальна загроза закриття, зазначили у Меджлісі.

Причиною припинення з 1 квітня 2015 мовлення єдиних у світі кримськотатарського телевізійного каналу "ATR", дитячого телевізійного каналу "Лялі" і радіостанції "Мейдан", виходу друкованих видань "Авдет", "Кирим" та інших, діяльності інформаційного агентства "QHA", є відмови "влади"  Криму у їх перереєстрації.

Керівники та творчі колективи зазначених ЗМІ неодноразово направляли документи для перереєстрації на адресу уповноважених владою органів, але щоразу отримували невмотивовані відмови в продовженні своєї діяльності, зазначено у заяві..

"Подібні дискримінаційні дії влади викликали масове обурення кримських татар", - заявили в Меджлісі.

Також у повідомленні наголошується, що акція "Не вбивайте АТР" проводиться не тільки в Криму, але і в країнах, де проживає кримськотатарська діаспора. 28 березня в Києві на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку телеканалу ATR у зв'язку з відмовою Роскомнадзора його зареєструвати згідно з російським законодавством.

Крим. Реаліі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News