Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шокін розповів про кримінальне провадження щодо корупції в Кабміні

Неділя, 29 березня 2015, 21:54

До Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР) внесено кримінальне провадження за фактами зловживань високопосадовцями КМУ, що призвели до тяжких наслідків, про які заявив відсторонений від виконання обов'язків глави Держфінінспекції Микола Гордієнко.

Про це в ефірі телеканалу "Інтер" заявив Генпрокурор Віктор Шокін.

"У зв'язку з тим, що неможливо інакше, окрім як слідчим розшуковим шляхом перевірити факти, до ЄРДР внесено кримінальне провадження за фактами зловживань високопосадовцями КМУ, що призвели до тяжких наслідків", - зазначив він.

"Мається на увазі сума розкрадених коштів (7,58 млрд. гривень)", - додав Шокін.

"Якщо ці факти будуть підтверджені, до ЄРДР буде внесено і провадження відносно конкретних осіб Кабміну", - додав Генпрокурор.

Також Шокін зазначив, що  спілкувався з цього приводу з прем'єром Арсенієм Яценюком і той, за словами Шокіна, погодився надати будь-які покази.

"Сподіваюся, що ми будемо плідно співпрацювати, та виясняти усі нюанси з цих питань…. Людина  є людина, і можливо і є такі факти скоєння таких злочинів чинного Кабміну", - додав Шокін.

Як відомо,  начальник управління з розслідування корупційних злочинів Павло Жебрівський  заявив, що факти можливої корупції в Кабінеті міністрів, Миколою Гордієнком, будуть перевірені протягом місяця. 

27 березня група депутатів уже зареєструвала у парламенті проект постанови №2479 про утворення ТСК з питань перевірки фактів корупційної діяльності, поширених Гордієнком 

Разом з тим Яценюк звернувся до ГПУ з проханням перевірити звинувачення в корупції на адресу уряду з боку усуненого з посадиглави Державної фіскальної інспекції Миколи Гордієнка.

Повідомлялося, що ревізією було встановлено факти корупційної діяльності, якими було завдано збитки державі на суму понад 7,58 млрд. грн.

Раніше Яценюк розпорядився розпочати службове розслідування проти керівництва Фіскальної служби і відсторонити його від виконання обов'язків.

Українська правда 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...