У Троїцькому через обстріли розтрощено школу

Вівторок, 3 березня 2015, 08:16

У селі Троїцьке на Луганщині обстріляли загальноосвітню школу – вдруге за останні кілька місяців.

Цього навчального року відновити навчання в школі не вдасться, повідомляє голова Луганської обласної держадміністрації Геннадій Москаль на своєму сайті.

Три місяці тому після обстрілів бойовиків була пошкоджена загальноосвітня школа в с. Троїцьке Попаснянського району. Силами обласної влади та волонтерів вдалося оперативно здійснити ремонт, після чого школярі відновили навчання.

Однак з активізацією бойових дій на Дебальцівському плацдармі Троїцьке знову потрапило під обстріли зі зброї різного виду, включаючи артилерію, "Гради", міномети й танки. На околицях періодично спалахували ближні бої зі спробами бойовиків штурмом зайняти село.

Мирних мешканців та дітей довелося евакуювати звідси в безпечну місцевість.

У результаті обстрілів у селі фактично знищено енергетичну систему й пошкоджені багато соціальних об’єктів, у числі яких загальноосвітня школа.

Незважаючи на те, що в радіусі кількох кілометрів не дислокувалися українські військові, ця місцевість постійно обстрілювалася, а в будівлю школи неодноразово влучали снаряди. Тут не вціліло жодного вікна, перебиті перекриття в навчальному корпусі та спортзалі (плити обвалилися на підлогу), розбитий дах.

"Зважаючи на масштаби руйнувань, цього навчального року відновити навчання в школі не вдасться", - сказав голова Луганської ОДА.

"Для ремонту потрібні значні вкладення, які не передбачені бюджетом. Тому ми шукаємо меценатів, у тому числі за кордоном, які допомогли б дітям, що натерпілися від війни, знову сісти за навчальні парти", - зазначив Москаль.

Зруйнована школа у Троїцькому на Луганщині. Фото з сайту Москаля
Троїцьке, наслідки обстрілів
Троїцьке
Троїцьке
Москаль у Троїцькому

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування