До 1 квітня Україна і Росія обговорять "літній пакет" - Демчишин

Вівторок, 3 березня 2015, 08:29

Україна, Росія та Єврокомісія розпочнуть переговори щодо "газового літнього пакету" до першого квітня.

Про це у заявив міністр палива та енергетики України Володимир Демчишин у Брюсселі в понеділок за результатами тристоронніх газових переговорів, повідомляє "УНІАН". 

"Ми домовилися про те, що ми поведемо зустріч до першого квітня під егідою Європейськоі комісіі. Віце-президент Шевчович скличе додаткову зустріч з цього питання. Всі погодилися, що є необхідність такої зустрічі, тому що на ній повинні обговорюватися не тільки знижка, про яку говорить російська сторона, але й інші параметри - це і умови платежів, вартість транзиту, графік платежів", - пояснив він.

Демчишин впевнений, що на "одній із зустрічей, які пройдуть протягом наступних трьох тижнів, може бути досягнуте рішення".

"У української сторони немає критичної необхідності укладати швидку домовленість, і Газпром це розуміє. У зараз достатньо сильні позиції, а обсяги постачання з Європи достатні, тому що різко скорочується споживання, тому що змінються цінова політика, велика увага приділяється енергоефективності, змінюється структура ринку. Тому споживання за останні два місяці впало на 15%-20%, ми очікуємо, що такий тренд буде продовжуватися", - деталізував міністр. 

Відповідаючи на запитання про те, що скороченням газу "Газпром" намагається "вбити" реверсне постачання, глава відомства висловив думку, що це рішення не є правильним. "На справді, вони вбивають своїх споживачів, обмежуючи постачання своїм клієнтам, вони дають можливість їм переключитися на інших постачальників", - вважає Демчишин.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування