Клімкін не довіряє РФ і сумнівається в мирі на Донбасі

Вівторок, 3 березня 2015, 11:44

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сумнівається у встановленні довготривалого перемир’я на Донбасі.

Про це він заявив у вівторок, 3 березня, спілкуючись з журналістами в Токіо, повідомляє Deutsche welle з посиланням на АFP.

"Ситуація на місці дуже складна і напружена попри оголошене перемир'я. Обстріли з боку терористів все ще тривають", - заявив глава МЗС України

У Токіо він повинен зустрітися з прем’єр-міністром Японії Сіндзо Абе та міністром закордонних справ Фуміо Кісідою.

На думку Клімкіна, на домовленості з Росією не можна покладатися. "Завжди існував брак довіри у відносинах між Україною і Росією. Ми не можемо покладатися на якісь домовленості між Україною і Росією", - сказав міністр.

Виходячи з цих міркувань, Клімкін закликав міжнародну спільноту рішуче підтримати Україну. "Саме тому нам потрібна узгоджена позиція усієї світової спільноти щодо захисту миру в Україні, її незалежності та територіальної цілісності", - наводить слова Клімкіна AFP.

За словами глави МЗС, ефективним заходом у цьому контексті може бути перевірка і контроль за дотриманням режиму припинення вогню з боку ОБСЄ. Це, вважає Клімкін, може сприяти відновленню довіри.

Нагадаємо, на необхідності підвищення ролі ОБСЄ зійшлися і лідери країн "нормандської четвірки" під час телефонної розмови у понеділок, 2 березня. Зокрема, вони погодили оприлюднення щоденного звіту ОБСЄ щодо розвитку ситуації на Донбасі та розміщення спостерігачів ОБСЄ у точках порушення режиму припинення вогню.

Також глави держав домовилися, що чергова зустріч представників МЗС країн "четвірки" має відбутися у п’ятницю, 6 березня, у Берліні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування