"Батьківщина" просить швидше забрати недоторканність у суддів-порушників

Вівторок, 3 березня 2015, 12:47

У фракції "Батьківщина" заявляють, що питання зняття недоторканності трьох суддів Верховна Рада може розглянути у четвер.

Про це розповів журналістам у вівторок член фракції Сергій Власенко.

За його словами, для розгляду цього питання у залі необхідне рішення профільного комітету, " поки що голова комітету Руслан Князевич говорить, що може зібрати комітет на середу".

"Я зараз прошу Руслана зібрати комітет зранку в середу, бо кожен день зволікання дає можливість цим суддям уникнути відповідальності, і це не припустимо", - наголосив Власенко.

Він додав, що раніше письмово звернувся до голови Верховного суду з проханням пришвидшити подачу документів по трьох суддях до Верховної ради, оскільки генпрокурор заявив про підозру ще два тижні тому.

"Мені не зрозуміло, що розглядав голова Верховного суду впродовж двох тижнів. Я дуже ввічливо написав йому, що такі зволікання я розцінюю як пособництво. Я не знаю, що на нього вплинуло, мій лист, чи ні, але вчора ці подання надійшли", - сказав він.

"Я знаю, що голова ВР виступає за те, щоб розглянути ці питання якомога скоріше, але зараз все залежить від комітету. По Кицюку, Царевич і Вовку, переконаний, голоси є", - зазначив Власенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News