Бойовики 20 разів порушували "тишу". Обстріляли позиції "Азова"

Вівторок, 3 березня 2015, 19:54

У вівторок близько 16:15 російські терористи розпочали мінометний обстріл позицій штурмового полку Нацгвардіі "Азов" в Широкіному.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк на своєму Facebook.

За його словами, українські військові відкрили вогонь у відповідь. За попередніми даними, втрат серед сил АТО немає. Станом на 17:00 протистояння тривало.

"Ворог продовжує перегрупування та значне накопичення своїх сил на південному напрямку. Власне, ніякого відведення важкої техніки бойовиків за лінію розмежування не відбувається", - заявив Шкіряк.

"Концентрація російсько-терористичних військ під Новозавськом та прилеглих районах триває. Кремль продовжує надсилати на підсилення терористів важке озброєння: танки, "Гради", "Смерчі", БТРи, установки ствольноі артилерії та ін. Прибуває жива сила противника", - додав він. 

За словами Шкіряка, практично кожної ночі в районах Лебединського, Широкіного, Гнутового та інших населених пунктів, помічають ДРГ терористів.

"Вчора вдень, в напрямку Піщевика, сталося бойове зіткнення передових підрозділів сил АТО з диверсійної групою ворога. На жаль, під час бою два наших воїни загинули і один був поранений", - повідомив він.

Водночас у прес-центрі АТО зазначили, що вже кілька днів поспіль незаконні бандформування концентрують свою активність на Донецькому напрямку.

Так, з 10 години ранку противник з мінометів, гранатометів і стрілецької зброї вів вогонь по позиціям сил АТО поблизу населених пунктів Піски, Опитне, Авдіївка. Водночас, Опитне і Авдіївка двічі були обстріляні із зенітних установок ЗУ-23-2.

На Артемівському напрямку в районі селища Ленінське українських воїнів обстрілював снайпер, також по українських позиціях вівся вогонь із протитанкового гранатомету.

На Луганському і Маріупольському напрямках з 5 години ранку і до вечора обстрілів не зафіксовано.

"Загалом, протягом 3 березня противник понад 20 разів порушував режим припинення вогню. Важливо зазначити, що дані обстріли є навмисною спробою бойовиками спровокувати сили АТО та звинуватити у зриві мирних мовленостей", - повідомили в прес-центрі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News