Спостерігачі ОБСЄ кажуть, що на Донбасі відносно спокійно, але обстріли ще чути

Вівторок, 3 березня 2015, 21:10

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ характеризує ситуацію з безпекою на території Донецької та Луганської областей як майже спокійну, хоча обстріли ще фіксуються.

Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 2 березня, опублікованому у вівторок.

"СММ на основі моніторингу (...) відзначила ситуацію у питанні безпеки в Донецькій і Луганській областях як відносно спокійну, хоча віддалені обстріли спецмісія чула", - сказано в заяві.

Зокрема, в населеному пункті Широкиному на автомагістралі спостерігачі СММ помітили численні вирви, залишки ракет, спалені машини та дерева, пошкоджені осколками. Крім того, в північній частині Широкиного спецмісія чула постріли з гвинтівки та кулемету.

Водночас у штаб-квартирі Спільного центру з контролю і координації у Соледарі розповіли спостерігачам СММ, що ситуація в Донецькому аеропорту і прилеглих селах "як і раніше викликає занепокоєння".

 У журналі інцидентів центру зареєстровано 39 порушень режиму припинення вогню за 24 години (на 8.00 2 березня), при цьому 26 із них відбулося в селах, розташованих поблизу аеропорту Донецька.

У звіті СММ також зазначено, що спостерігачі спецмісії зафіксували мінометні обстріли за межами Кірового, а в Луганській області - на північ від Трьохізбенки віддалений звук безперервного обстрілу, що тривав близько 20 хвилин.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News