Бланк: "Укрзалізницею" мають керувати хіба що менеджери "Дойче бана" і ФБР

Понеділок, 30 березня 2015, 15:00

Виконуючий обов'язки керівника "Укрзалізниці" Максим Бланк розповів, що реформи у компанії відбуваються вкрай важко через сильний супротив зсередини і тотальну корупцію.

Про це він заявив у інтерв'ю "Українській правді".

На його думку, змінити цю ситуацію можуть хіба що сильні і незалежні менеджери під відповідним наглядом.

"Систему можна поміняти, якщо прийде один з топ-менеджерів "Дойче бана", а до нього приставлять одного з топ-менеджерів ФБР. Ось тоді я повірю в те, що це буде максимально швидка і максимально ефективна зміна системи", – сказав він.

Коментуючи існуючі сумніви щодо трьох людей, які відібрані для фінального конкурсу на посаду глави "Укрзалізниці", Бланк заявив, наразі у майбутнього керівника не може бути достатньої мотивації.

"Я хочу задати просте відверте запитання – за що конкурувати? За зарплату в 11 тисяч? За можливість того, що тобі машину спалять, якщо ти будеш робити щось правильно чи за можливість того, що тебе посадять у в'язницю, якщо ти будеш робити щось неправильно, за постійну масову інформаційну кампанію проти тебе, в рамках якої я живу з моменту свого призначення, з квітня місяця?" – сказав він.

Як відомо, на розгляд номінаційного комітету з вибору нового глави "Укрзалізниці" міністр інфраструктури Андрій Пивоварський подав кандидатури трьох претендентів: Євгенія Ромащина – генерального директора Corum Group, Даніеля Валка – топ-менеджера "Інтертайп" і Діни Немирович – з компанії "Фармак".

У свою чергу номінаційний комітет планував поговорити не з трьома, а з 11 претендентами, яких експертна група відібрала раніше.

Бланк у цьому конкурсі участі не бере.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...