Калашнікова перевірять на причетність до "тітушок" та сепаратизму

Понеділок, 30 березня 2015, 21:55

Депутат від БПП Ольга Червакова звернулася до Генпрокуратури і СБУ, щоб перевірити причетність "регіонала" Олега Калашнікова до організації тітушок під час Революції гідності та закликів до сепаратизму.

Як повідомляє прес-служба "Блоку Порошенка" в понеділок, Червакова розповіла, що політик ще з 2006 року притягувався до кримінальної відповідальності за статтею 171 "Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів" Кримінального кодексу, але, незважаючи на наявні докази, Калашніков так і не був засуджений.

"В останні роки ми бачили, що Калашніков був заводієм усіх регіоналів. Є свідчення, що саме він був причетний до організації тітушек, які займалися вбивствами і побиттям мирних громадян під час Євромайдану. Я попросила Генпрокуратуру вивчити всі факти і дії Калашнікова щодо причетності до таких дій, тому що на всіх телеканалах є відео про те, що саме цей регіонал був на чолі тих кримінальних злочинів", - сказала нардеп.

За словами Червакової, друге звернення було направлено до СБУ, воно стосується вже нинішніх висловлювань Калашнікова.

"Це абсолютно сепаратистські, антидержавні заклики, які паплюжать українську державу, владу, закликають до антидержавного заколоту, до збройного перевороту. Я надіслала разом із зверненнями кілька скріншотів з Facebook Олега Калашнікова, що свідчать про те, що ці заклики були публічними", - сказав парламентарій.

Червакова зазначила, що в Калашніикова "є велика армія шанувальників, фанклуб у Facebook, які лайкають ці пости, що свідчить про те, що він впливає своїми словами на певну цільову аудиторію, формує маргіналів".

За словами депутата, вона отримала відповідь з Генпрокуратури, що вони перевіряють всі заяви.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...