Москаль поскаржився в Міноборони, МВС і ГПУ на безчинства "айдарівців"

Вівторок, 31 березня 2015, 12:54

Луганський губернатор Геннадій Москаль поскаржився міністру оборони, начальнику Генштабу, главі МВС та генпрокурору на поведінку представників батальйону "Айдар" на Луганщині.

Про це повідомляється на його сайті.

"Вкотре змушений звернутись до вас із приводу безчинств військовослужбовців в/ч В 2950 "Айдар", котрі продовжують скоювати злочини на території Луганщини", – заявив він.

Москаль також навів декілька прикладів безчинств "айдарівців" за останній час.

За його словами, 1 березня о 23 годині у Лисичанську п’ятеро військових "Айдару", озброєні автоматами Калашникова, вступили в конфлікт із бійцями батальйону "Тернопіль" і почали в центрі міста стрілянину з автоматичної зброї.

Також 16 березня три п'яні бійці батальйону вибили двері й проникли в квартиру мешканця Лисичанська, який був вдома разом із дружиною і сином.

"Військові вдарили господаря автоматом по голові й завдали численних тілесних ушкоджень, після чого вийшли на вулицю й відкрили вогонь із вогнепальної зброї, який тривав майже 10 хвилин. Їхні дії спричинили паніку серед місцевого населення", – стверджує Москаль.

Крім того, за його словами, 29 березня о 20 годині "айдарівці" обстріляли з автомата шини автомобіля, у якому перебували міліціонери у селищі Петрівка Станично-Луганського району.

"Ці та інші схожі факти свідчать, що військовослужбовці "Айдару" поводяться не як представники бойового підрозділу, що підпорядковується Міністерству оборони України, а як озброєні автоматичною зброєю дебошири, грабіжники чи розбійники. Вони фактично відкрили другий фронт на мирних територіях, де не ведуться бойові дії", – заявив губернатор.

Москаль попросив вжити щодо бійців рішучих і жорстких заходів.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування