МВС заявило, що у експертів Ради Європи "застарілі" дані

Вівторок, 31 березня 2015, 15:34

Міністерство внутрішніх справ "здивувалось" заявам Міжнародної консультативної групи при Раді Європи про те, що МВС блокує розслідування злочинів проти Майдану.

Про це йдеться в заяві МВС, оприлюдненій на сайті відомства.

Ці заяви голови групи Ніколаса Братца у відомстві Авакова назвали "необґрунтованими", як і звинувачення в недостатньому рівні співпраці між МВС і ГПУ.

В заяві йдеться, що МВС "особливо в перші дні після повалення режиму Януковича, взяло на себе основну роботу з визначення дійових осіб і забезпечення збору та зберігання речових доказів".

"Разом з тим, керівництво у розслідуванні цих кримінальних проваджень здійснювалося виключно Генеральною прокуратурою. МВС із самого початку виконувало виключно завдання, поставлені ГПУ", - заявили в МВС.

У Авакова нагадали, що саме МВС вирахувало усіх бійців "чорної роти "Беркуту", розкрило справи про убивство журналіста В'ячеслава Веремія, викрадення активістів Євромайдану Ігоря Луценка та Ігоря Вербицького, побиття Тетяни Чорновіл та організацію "тітушок".

Зараз, повідомили в МВС, "організовано щотижневе спільне підбиття підсумків роботи спеціальної слідчої групи ГПУ і постійно діючої оперативної групи МВС, що дозволило суттєво активізувати роботу по розслідуванню злочинів і усунути розбіжності в роботі слідчих груп різних відомств, які мали місце на початковому етапі".

"Саме про цю проблему, найімовірніше, і заявив голова МКГ Ніколас Братц на прес-конференції, виходячи з недостовірної і застарілої інформації", - заявили у МВС.

"Таким чином, звинувачення в тому, що МВС України "створює системні перешкоди розслідуванню злочинів на Майдані" є безпідставними, а інформація про нібито недостатню співпрацю з Генпрокуратурою – недостовірною", - додали у Авакова.

Як відомо, у вівторок члени МКГ Ради Європи оприлюднили звіт щодо розслідування подій на Майдані, де розкритикували МВС та Генпрокуратуру.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування