Рада ЄС затвердила надання Україні 1,8 млрд євро

Вівторок, 31 березня 2015, 19:17

Рада Європейського союзу ухвалила рішення, яким затвердила надання Україні 1,8 млрд євро макрофінансової допомоги.

Про це йдеться в рішенні на сайті Ради ЄС.

"Рада 31 березня 2015 року ухвалила рішення щодо надання максимум до 1,8 млрд євро подальшої макрофінансової допомоги", - йдеться у повідомленні.

У документі зазначається, що кошти виділено з метою стабілізації економіки України та на проведення реформ, покращення платіжного балансу, як визначено Міжнародним валютним фондом.

"Допомога буде доступна протягом 2,5 років і надаватиметься у вигляді кредитів, які виплачуватимуться у три етапи. Термін кредиту – максимум 15 років", - зазначається у рішенні.

Європейська комісія та Україна мають узгодити кредитну угоду, у якій будуть передбачені детальні умови надання допомоги.

Як повідомлялося, 25 березня депутати Європарламенту схвалили плани ЄС щодо надання Україні кредиту в розмірі 1,8 млрд євро

Макрофінансова допомога надаватиметься трьома траншами: перші два буде виплачено в другій половині 2015 року, третій - на початку 2016 року.

У рамках перших двох програм Київ уже отримав 1,36 млрд євро з 1,61. Решту 250 млн буде виплачено найближчим часом - у квітні.

Європейська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування