У будинку заступника Чубарова проводять обшук

Вівторок, 31 березня 2015, 21:37

У Криму співробітники Слідчого комітету Росії почали обшук у будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї.

Журналістам забороняють знімати і писати біля будинку, – повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Меджлісу  кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"До 20.00 місцевого часу до будинку заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова в Бахчисараї прибули три співробітника Слідчого комітету. Почався обшук. Поки не зрозуміло, що формально наказано шукати ... Забороняють знімати і писати", – написав він.

Раніше повідомлялося, що заступника голови Меджлісу Умерова слідчі викликали на допит, щоб задати декілька "уточнюючих питань" у "справі 26 лютого". Одразу після закінчення допиту силовики винесли рішення про проведення обшуку в будинку Умерова в Бахчисараї. 

Ільмі Умерова раніше вже викликали в Слідчий комітет Криму на допит у "справі 26 лютого", на якому він дав свідчення на користь Ахтема Чийгоза.  Ахтем Чийгоз був затриманий 29 січня в рамках кримінальної справи "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях". Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до

19 лютого 2015 року, потім арешт продовжили до 19 травня.

26 лютого 2014  року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер "Русского единства" Сергій Аксьонов.

Крим.Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування