Єремеєв стверджує, що на Мельничука почалися гоніння

Середа, 4 березня 2015, 11:39

Лідер групи "Воля народу" Ігор Єремеєв заявив, що проти депутата Сергій Мельничука, який увійшов до його групи, почалися гоніння.

Про це він заявив вранці у середу на засіданні Верховної Ради, коментуючи сутички, які сталися в парламенті напередодні, і спроби виштовхати Мельничука з парламенту.

"Кожен у цьому залі знає і розуміє, що відбувається. Дешевий популізм, епатаж захлиснув сьогодні країну і Верховну Раду. І тільки хто-небудь хоче сказати слово проти, починаються політичні гоніння. І вчорашні події – це саме політичні гоніння", - сказав Єремеєв.

Він обурився: "Півроку тому, коли починалися вибори, комбатів за руки виводили на сцену і не знали, де стати біля нього, щоб стати у сяйво того добровольця, який пішов на фронт і своїм життям захищав Україну. А коли комбат сказав: я не згоден, я не готовий голосувати за зняття пенсій, не готовий мовчати про те, що немає взуття на фронті, то сьогодні з нього знімають зірки з погонів?!".

"Це називається нова демократія?", - додав Єремеєв.

Він нагадав, що рік тому екс-президент Віктор Янукович забрав мандат у депутатів Домбровського, Балоги, Власенка "за те, що вони були не згодні і не скорилися".

"Тому сьогодні це питання демократії. Я вважаю, що це сьогодні зведення політичних рахунків, бо кожен лідер партії хоче мати раба в своїй фракції який буде тиснути на кнопки і не буде мати права голосу", - заявив Єремеєв.

"Але країна змінилася. І ті депутати, які вперше зайшли (у парламент), такі як Мельничук, не готові жити за цими правилами", - вважає він,

Єремеєв запевнив при цьому: "Наша фракція однозначно підтримає позицію про те, що у Верховній Раді не повинно бути рукоприкладства. І ми беремо на себе зобов’язання підтримувати ті пропозиції, які дасть голова Верховної Ради. І ми готові підтримувати ті пропозиції покарати кожного, хто буде ганьбити Верховну Раду".

"Але треба визнати, що відбулося це не вчора, а відбулося це набагато раніше, коли була перша бійка – і ніхто не відреагував, коли була друга бійка – і ніхто не відреагував. А сьогодні знову на депутата, який не скорився, наводити приклад – наша фракція з цим не згодна... Ми будемо захищати кожного, хто хоче сказати правду про те, що насправді відбувається у Верховній Раді", - заявив депутат.

Як відомо, 3 березня у сесійній залі Верховної Ради сталася бійка за участю депутатів від Радикальної партії Ляшка та колишнього члена фракції цієї партії, екс-комбата "Айдару" Сергія Мельничука.

Перед цим останній увійшов у групу Єремеєва "Воля народу", яка об'єднує депутатів, більшість із яких голосували за "диктаторські закони 16 січня, хоча згодом частина з них свої голоси відкликали.

А потім стало відомо, що Генпрокуратура планувала просити про зняття недоторканності з Мельничука через підозри в порушенні закону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...