Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник Шокіна почав судитись за землі Юри Єнакіївського

Середа, 4 березня 2015, 12:58

Заступник генпрокурора подав касаційну скаргу щодо земель у ландшафтному заказнику місцевого значення "Жуків острів" на яких будується маєток для екс-нардепа від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про це йдеться у рішенні Вищого господарського суду від 2 березня, пишуть "Наші гроші".

Як пише видання, прокурор просить суд визнати недійсними рішення органу місцевого самоврядування та державних актів на право власності на 65,13 га у фірм "Котміст", "Будівельна спілка", "Земконтракт", "Лігабуд", "Срібна затока", "Сателін", "Провін", "Інтеграліті Інвест".

Розгляд справи призначено на 10 годину 26 березня.

Нагадаємо, що 18 грудня Київський апеляційний господарський суд цю землю залишив у власності вказаних фірм.

Апеляційний суд не погодився з тим, що ці землі знаходяться в межах заказника, оскільки Київрада досі не затвердила проект землеустрою з встановлення його меж.

Також апеляційний суд вирішив, що нема підстав стверджувати, що ОКЖК "Котміст" не створювався як житлово-будівельний кооператив, оскільки установчі документи та держреєстрація кооперативу чинні.

ОЖБК "Котміст" безоплатно отримав у власність ці землі у 2007 році.

У подальшому "Котміст" вніс ці ділянки до статутного капіталу ТОВ "Будівельна спілка". Останнє передало ділянку площею 22,9 га до статуту ТОВ "Земконтракт", 5,63 га до статуту ТОВ "Лігабуд", і 30,52 га до статуту ТОВ "Срібна затока", яке поділило ділянку на сім частин.

Ділянку площею 8 га ця фірма залишила у себе, а решту ділянок передала до статутів ТОВ "Сателін", ТОВ "Провін" і ТОВ "Інтеграліті Інвест".

Саме на землі, яку ТОВ "Будівельна спілка" передало ТОВ "Срібна затока" зводиться комплекс будівель "Межигір’я-2" екс-"регіонала" Юрія Іванющенка.

Засновниками ТОВ "Срібна затока" є Микола Ігнатенко і ТОВ "Армаріум Ленд Груп", яке заснували шість кіпрських компаній. Директором "Армаріум Ленд Груп" є Олег Миколайович Петровський.

Людина з таким ПІБ станом на 2012 рік була першим заступником гендиректора КП "Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни), що контролюється Юрієм Іванющенком та Василем Хмельницьким.

Економічна правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування