"Влада" Криму відмовилися розслідувати вбивство кримського татарина Аметова

Четвер, 5 березня 2015, 10:00

Розслідування вбивства кримськотатарського активіста Решата Аметова, якого викрали під час захоплення Росією Криму, призупинено.

Про це повідомляє агентство QHA з посиланням на рідного брат загиблого активіста Рефата Аметова.

"Зараз я одержав відповідь, слідство призупинено через те, що воно не може знайти вбивць", - розповів він.

"Що стосується людей, що викрадали, вони визначені й, очевидно, були затримані й відпущені. Чи буде продовжене слідство -  невідомо", - сказав Аметов.

"Слідство йшло, і визначалися люди, але після того, яка людей, що викрадали Решата, відпустили, у мене є сумніви, що взагалі справа буде доведена до кінця", - додав брат загиблого.

"Для себе я залишаюся абсолютно впевненим, що ці люди будуть покарані, якщо вони ще живі, звичайно", - додав Аметов.

Як відомо, 3 березня 2014 року близько 7.30 ранку Аметов вийшов з дому з наміром поїхати у військкомат. Однак востаннє його бачили на площі ім. Леніна, де він брав участь у мирній акції. Він висловлював одиночний мовчазний протест проти окупації Криму.

Очевидці розповіли, що під час одиночного пікету до Решата Аметову підійшли троє людей з "самооборони Криму" (двоє у військовому одязі, один у цивільному), оточили його й швидко повели. З тих пір він не виходив на зв'язок. 

"Українська правда" публікувала відеозапис, на якому видно, як бійці самооборони ведуть його із площі й саджають в автомобіль.


Днями  самопроголошений лідер окупаційних влади Сергій Аксьонов заявив, що кримська самооборона не причетна до вбивства кримськотатарського активіста.

На сьогоднішній день кримськотатарські активісти вимагають від влади розкрити цей тяжкий злочин і покарати винних.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування