Суд в п'ятницю прийме рішення щодо арештів Царевич і Кицюка

Четвер, 5 березня 2015, 12:43

Прокуратура Києва підготувала і подала до міського суду Вінниці подання на обрання запобіжного заходу двом суддям Печерського районного суду Києва Оксані Царевич і Віктору Кицюку.

Про це заявила речник столичної прокуратури Олена Яхно, передає Інтерфакс-Україна.

"По двох суддях - Царевич і Кицюк клопотання подано до Вінницького суду і розглянуто буде завтра", - розповіла вона.

Що стосується подання на обрання запобіжного заходу ще одному судді Печерського райсуду Сергія Вовку, то, за словами прес-секретаря, зараз воно готується і поки ще не подано.

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев пояснив, чому запобіжний захід обиратиметься для двох одіозних суддів не в Києві. За його словами, Генеральний прокурор має право визначити будь-який орган досудового розслідування, якщо на це є підстава. 

Яхно додала, що йдеться про "судовову поруку".

Як повідомлялося, в середу, 4 березня, Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Судді Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, постановили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення відносно активістів "Автомайдану" і в інших справах. Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Вовк підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме в постанові завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, якою позбавив законного власника його майна. Злочин кваліфікується за ч.2 ст.375 КК України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News