Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дніпропетровський чиновник Величко каже, що інсценував своє викрадення

Четвер, 5 березня 2015, 15:47

Директор департаменту корпоративних прав та правового забезпечення Дніпропетровської міськради Олександр Величко записав відеозвернення, у якому заявив, що сам влаштував своє викрадення.

Відповідний запис був опублікований на YouTube в четвер користувачем Patrion Dnepr. Сам канал був зареєстрований в середу і не містить інших записів.

На початку запису повідомляється, що Величко здійснює зізнання при явці з повинною. Дізнання начебто проводить Штаб добровольчих сил України.

Чиновник сидить на фоні стіни з дешевою та пошкодженою плиткою на оббитому дерматином кріслі і зачитує з паперу заяву, адресовану, за його словами, прокурору Дніпропетровської області і начальнику місцевого управління СБУ.

У "зізнанні" він повідомляє, що був призначений на свою посаду у 2011 році за ініціативи секретаря Дніпропетровської міськради і в.о. мера Максима Романенка і стверджує, що займався юридичним супроводженням корупційних схем. Прибутки з цих схем, за його словами, отримував Романенко.

Він стверджує, що вирішив інсценувати власне викрадення для того, щоб уникнути відповідальності і привернути увагу до незаконних схем. У цьому, за словами Величка, йому допомогли бійці добровольчого батальйону. Він стверджує, що про це не знали навіть його рідні.

Величко заявив, що готовий співпрацювати зі слідством за умови, якщо його самого не притягуватимуть до відповідальності.

Далі протягом десяти хвилин він зачитує відомості про корупційні схеми, вказуючи багато імен та назв організацій причетних до незаконної приватизації нерухомості та інших злочинів.

Як відомо, раніше Романенко заявив, що 25 лютого близько 12:00 до нього звернувся Величко і повідомив, що його викликав до себе заступник дніпропетровського губернатора Ігоря Коломойського Геннадій Корбан.

Після прибуття Величка в обладміністрацію зв'язок з ним зник.

У понеділок міліція заявила, що підозрює у викраденні чиновника представників "Правого сектора".

У середу Дніпропетровська міськрада звільнила Романенка за посади секретаря та в.о. мера міста.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування