Захист судді Вовка просить відпустити його під заставу 30,5 тисячі гривень

П'ятниця, 6 березня 2015, 11:34

Захист судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка, підозрюваного у винесенні завідомо незаконного рішення, просить Голосіївський райсуд відпустити його під заставу 30,5 тисячі гривень.

Про це в ході засідання сказав адвокат підозрюваного Юрій Сухов, повідомляють "Українські новини".

Він підкреслив, що не вважає свого підзахисного підозрюваним, так як йому не було вручено повідомлення про підозру у встановленому законом порядку.

Адвокат зазначив, що 2 лютого повідомлення про підозру Вовку підписав генеральний прокурор Віталій Ярема, але вручено це повідомлення було 13 лютого, коли Ярема вже був звільнений з посади.

Крім того, рішення про відчуження квартири та автомобіля у громадянки Рудаковой, яке виніс суддя Вовк в серпні 2014 року і яке прокуратура вважає незаконним, не скасоване в апеляційному порядку.

Апеляційний суд тільки почав розглядати цю справу, а значить рішення суду першої інстанції по ньому не може вважатися незаконним.

Адвокат Сухов просить не застосовувати до підзахисному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою, а у разі застосування застави просить визначити його на мінімально допустимому рівні в 25 мінімальних зарплат, тобто в 30 450 гривень.

Прокурор Максим Бойко просить суд заарештувати підозрюваного, оскільки він може переховуватися від слідства і знищити речові докази.

Сам Вовк заявив, що вважає себе невинним і підкреслив, що більш за інших зацікавлений у справедливому розгляді своєї справи.

Він також сказав, що не має наміру збігати за кордон.

Як відомо, 4 лютого Верховна Рада дала згоду на затримання та арешт судді Печерського районного суду Києва Сергія Вовка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування