У Керчі зник іще один кримський татарин

П'ятниця, 6 березня 2015, 14:11

У Керчі кримського татарина Асана Чарухова відвезли на допит – і з ним досі немає зв'язку.

Як повідомляє "Крим Реалії", про затримання Асана Чарухова стало відомо вранці 6 березня.

Як повідомив заступник голови Меджлісу кримських татар Наріман Джелял, попередньо відомо, що Асана відвезли на допит у "справі 26 лютого".

Батько Асана – Сеітваап Чарухов – розповів, що син працює в Керчі, у лікарні, травматологом-хірургом, і про затримання йому повідомили співробітники лікарні.

"Усе, що я знаю, це те, що він зараз перебуває в Сімферополі. Зв'язку з ним ніякого немає, я не можу з ним поговорити. Сам я перебуваю в Севастополі й збираюся виїжджати в Сімферополь шукати його", - розповів батько Асана.

Офіційних повідомлень кримських правоохоронців щодо затримання Асана Чарухова немає.

Його батько побоюється, щоб із сином не сталося те саме, що з Решатом Аметовим, якого викрали 3 березня 2014 року під час одиночного пікету біля будівлі Ради міністрів Криму, а згодом знайшли мертвим зі слідами катувань. Убивство Аметова за рік не розкрито.

Як відомо, Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 1 ст. 212 ("організація масових заворушень") у відношенні заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза, якого в Криму затримали 29 січня. Його підозрюють в організації "масових заворушень" під стінами кримського парламенту 26 лютого 2014 року й участі в них.

За інформацією, раніше озвученої Слідкомом Криму, у рамках справи за подіями 26 лютого допитано в якості свідків понад 150 осіб, 40 осіб визнано потерпілими, у якості звинувачуваних притягнуто 2 людини. 

26 лютого минулого року під кримським парламентом відбувся масштабний мітинг супротивників і прихильників відділення Криму від України. У числі перших були кримські татари, представники Меджлісу й проукраїнські активісти, їм протистояли проросійські активісти, яких організували лідери "Русского единства" на чолі з Сергієм Аксьоновим.

Наступного дня адміністративні будівлі в Криму було захоплено проросійськими силами, які 16 березня провели псевдореферендум, на підставі якого РФ "включила" Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Європейський союз, ні США не визнали так званий "референдум" і вважають, що Росія анексувала Крим.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News