Суд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу судді Вовку

П'ятниця, 6 березня 2015, 20:25

У Києві Голосіївський райсуд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу судді Печерського райсуду Сергію Вовку.

Про це повідомила прес-секретар прокурора Києва Олена Яхно агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

"Голосіївський райсуд відмовив прокуратурі в обранні запобіжного заходу, зобов'язавши Вовка приходити до слідчого", - сказала вона.

Яхно заявила, що прокурор міста Сергій Юлдашев обурений таким рішенням суду і вважає, що справедливе рішення столичний суд в цьому випадку не виніс.

Як відомо, 4 березня Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського райсуду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Судді Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що вони, зловживаючи службовим становищем, умисно порушуючи вимоги закону, оголосили завідомо неправосудні рішення у справах про адміністративне правопорушення щодо активістів "Автомайдану" і в інших справах.

Таким чином, вони незаконно притягнули до адміністративної відповідальності декількох осіб у січні минулого року.

Суддя Печерського районного суду міста Києва Вовк підозрюється у вчиненні тяжкого злочину, а саме в оголошенні завідомо неправосудного рішення у цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна.

Вказаний кримінальний злочин кваліфікується за ч.2 ст.375 КК України. Він також виносив вирок у справі екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News