У вбивстві Нємцова підозрюють бійця чеченського батальйону та охоронця

Субота, 7 березня 2015, 19:39

Затримані за підозрою у причетності до вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова -  боєць батальйону "Північ" у  Чечні та працівник одного з гіпермаркетів у Московській області.

Про це повідомив "Кавказькому вузлу" виконуючий обов'язки секретаря Радбезу Інгушетії Альберт Барахаєв. 

"Один із затриманих - Заур Дадаєв - служив у батальйоні "Північ" у Чечні, другий - Анзор Губашев (російські ЗМІ називали його Анзор Кубаш) - працював в одному з гіпермаркетів Московської області", - зазначив Барахаєв.

За словами їхніх родичів, Губашев і Дадаєв більше 10 років не проживали в Інгушетії, розповів Барахаєв.

Родичі фігурантів кримінальної справи "запрошені до Ради безпеки республіки для бесіди", додав він.

Підозрювані були затримані співробітниками ФСБ на території Інгушетії.

"Якщо інформація джерел "Кавказького вузла" про те, що один з підозрюваних служив у чеченському батальйоні "Північ" підтвердиться, це буде доводити одне: підозрювані пов'язані із замовниками, які, в свою чергу, пов'язані з Чечнею. І версія про іноземний слід, озвучена раніше, не вірна", - заявив у свою чергу головний редактор сайту "Кавказький вузол" Григорій Шведов.

"Наша інформація показує неспроможність версії про іноземний слід і замовників вбивства Нємцова, що живуть поза межами РФ", - заявив він.

Як відомо, раніше 7 березня в СК РФ заявили, що двоє затриманих у справі про вбивство російського опозиціонера Бориса Нємцова підозрюються в причетності як до організації, так і до виконання цього злочину.

РИА Новости  повідомляло, що затримані не проходять по базі даних МВС по Чеченській Республіці як такі, що  вчинили будь-які правопорушення. 

Наразі затримані перебувають у СІЗО "Лефортово", 8 чи 9 березня Басманний суд Москви розглядатиме справу про їх арешт на час слідства. 

РБК

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування