Папієв став фігурантом кримінальної справи. Може стати "доторканим"

Неділя, 8 березня 2015, 09:59

Слідство у кримінальному провадженні встановило факти перешкоджання екс-головою Чернівецької ОДА Михайлом Папієвим здійсненню виборчого права під час виборчої кампанії 2012 року.

Про це заявив прокурор Чернівецької області Микола Якимчук.

"Завершено досудове розслідування кримінального провадження, за яким в якості обвинуваченого проходить Михайло Папієв (екс-регіонал, нардеп від "Опозиційного блоку", екс-голова Чернівецької ОДА). Йдеться про зловживання під час парламентських виборів 2012 року" - зазначив Якимчук.

Слідством встановлено неодноразові випадки публічних закликів голосувати за кандидата в нардепи, висунутого на з’їзді Партії регіонів, у ході робочих поїздок зазначеними населеними пунктами області. 

За словами Якимчука, проведено три психолого-лінгвістичні та дві експертизи відео- та звукозаписів, комп’ютерної техніки. 

"За результатами проведення розслідування зібрано достатньо доказів, які дають підстави стверджувати про наявність в діях Папієва ознак злочину, а саме: перешкоджання вільному здійсненню громадянами свого виборчого права, поєднаному з примушуванням, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища", - повідомив прокурор.

Для подальших дій щодо Папієва, який є народним депутатом і має недоторканість, потрібен дозвіл Верховної Ради. 

За словами Якимчука, зараз "процедура йде через Генеральну прокуратуру".

У свою чергу нардеп Максим Бурбак повідомив, що зареєстрував відповідні депутатські запити до ГПУ щодо дій екс-голови ОДА Михайла Папієва. 

Громадське радіо

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування