Брідлав: Відведення озброєння бойовиками не підтверджуємо

Неділя, 8 березня 2015, 21:40

В даний час підтвердити відведення важких озброєнь з боку бойовиків на Донбасі не можна.

Про це заявив головнокомандувач об'єднаними збройними силами НАТО в Європі, генерал Філіп Брідлав в інтерв'ю  "1+1".

"Зараз ми не можемо підтвердити відведення військ. Ми бачимо важку артилерію, яка пересувається по обидві сторони від лінії зіткнення, але ми не знаємо, що відбувається з артилерією на східному напрямку від цієї лінії, тому що спостерігачам ОБСЄ не дозволяють потрапити туди", - заявив Брідлав.

"Ми бачимо, що вони там рухаються, але ми не знаємо, чи повертаються вони назад, або просто змінюють позицію, готуючись до нових зіткнень", - пояснив він.

За його словами, кількість ЗС РФ на східному кордоні з Україною в деякій мірі зменшилася з 2014 року, проте це пояснюється тим, що певна кількість російських сил увійшло в Україну.

При цьому головнокомандувач не уточнив, скільки саме армійських підрозділів Росії перебуває в Україні.

"Ми бачили кількість підрозділів, яка збільшилася, а тепер трохи зменшилася. Цифри постійно змінюються. Я думаю, це частина російського плану - заплутати нас: хто йде, хто залишається, хто заходить всередину, хто де дислокується", - сказав Брідлав.

Як відомо, бойовики заявляють про початок відведення озброєнь від лінії розмежування з 24 лютого. Однак в РНБО заявляють, що бойовики лише імітують відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, вдень відводячи озброєння, а потім вночі повертаючи його на позиції.

Пізніше в "ДНР" заявили, що відведення озброєння терористами від лінії розмежування на Донбасі було "жестом доброї волі", а не виконанням вимоги, прописаної у Мінських угодах.

Інтерфакс-Україна, Українські новини

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування