Затриманих у Криму активістів відпустили. Одного судитимуть

Понеділок, 9 березня 2015, 16:27

Учасників акції до річниці Тараса Шевченка, затриманих після її закінчення, відпустили з Залізничного райвідділу поліції.

Активістів тримали в районному відділенні поліції три з половиною години.

За словами одного із затриманих - заявника мітингу Леоніда Кузьміна - у відділенні його допитали і склали протокол про затримання.

"Припускаю, що причиною затримання стало те, що ми розгорнули українську символіку", - зазначив активіст.

Він додав, що поліцейські хочуть притягнути його до відповідальності у зв'язку з тим, що його дії нібито підпадають під ст.20 Кодексу про адміністративні правопорушення РФ "порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації, ходи або пікетування".

Засідання Залізничного районного суду у цій справі відбудеться 10 березня, о 11.00.

Разом з Кузьміним також були затримані сімферопольці Олександр Кравченко та Вілідар Шукурджиєв.

Останній, виходячи з РВВС, розгорнув перед журналістами український прапор, і сказав, що це, на думку, поліцейських є екстремізмом.

Як відомо, 9 березня у Сімферополі місцева "поліція" затримала організатора мітингу до дня народження Шевченка Леоніда Кузьміна і ще двох учасників акції

Присутні на акції читали вірші Шевченка, скандували гасло "Слава Україні!". На мітингу було розгорнуто один кримськотатарський прапор і два українських. На одному з них було написано "Крим - це Україна".

Крим.Реалії

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування