Демчишин: якщо "Газпром" підтвердить ціну в $250, ми поновимо закупки

Середа, 1 квітня 2015, 11:54

НАК "Нафтогаз України" з 1 квітня тимчасово припинив закупівлю російського газу, проте готовий відновити це у разі юридичного підтвердження зниження ціни газу до приблизно 250 доларів за 1000 куб. м і оформлення відповідних документів з "Газпромом".

Про це повідомив міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Поки не брали сьогодні (російський газ). Якщо підтвердимо ціну 250 доларів, то купуватимемо", - сказав він.

Демчишин уточнив, що "Нафтогаз" і "Газпром" щодня ведуть двосторонню операційну діяльність, обмінюються різними документами.

За його словами, оплата і постачання поновляться, щойно компанії "погодять технічну угоду, яка підтвердить ціну до того, як буде укладено "велику угоду".

Водночас глава Міненерговугілля висловив сподівання, що на тристоронніх переговорах за участю ЄС 13-14 квітня вдасться остаточно юридично закріпити умови закупівлі російського газу на період до кінця майбутнього опалювального сезону 2015/16 років.

"Нам треба готуватися до наступного опалювального сезону. Нам потрібен договір не на другий квартал, а треба продовжити дію меморандуму (підписаного наприкінці жовтня 2014 року в Брюсселі) на наступний опалювальний сезон. Нам важливо розуміти ціноутворення до кінця опалювального сезону 2016 року", - пояснив міністр.

"13-14 квітня буде підписано юридичний документ, який відкоригує повністю увесь період", - спрогнозував Демчишин.

"Економічна правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...