Москаль: "айдарівці" захопили хлібозавод, а Генштаб не реагує

Середа, 1 квітня 2015, 12:53

Голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявляє, що бійці батальйону "Айдар" захопили у селі Петрівка ТОВ "УкрВереск", яке є основним хлібовиробником у Станично-Луганському районі.

Він закликає Генштаб Збройних сил України та Міністерство оборони вжити рішучі заходи для розблокування цього підприємства, повідомляється на сайті Москаля.

"Підприємство, яке є основним хлібовиробником у районі, захопили озброєні військовослужбовці батальйону "Айдар", котрі встановили тут свої правила й почали необґрунтовано піднімати ціну на хліб, що викликає соціальну напругу й нарікання на дії влади серед місцевого населення", - заявляє Москаль.

"При цьому військові "Айдару" не дозволяють іншим виробникам завозити хліб у Станично-Луганський район і зовсім не платять за енергоносії (заборгованість підприємства по газу зараз складає 700 тисяч гривень, а за електроенергію – 150 тисяч гривень)", - додає голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

Москаль наголошує, що бійці привласнили готівку підприємства (280 тисяч гривень) та матеріали для виготовлення хліба на суму 740 тисяч гривень.

За даними Москаля, після захоплення підприємства випічка хліба впала на 50%, а частину обладнання вже почали розбирати на металобрухт.

"Генштаб Збройних сил України на наші попередні звернення підтвердив факт захоплення підприємства "УкрВереск" батальйоном "Айдар", але жодних дій для його звільнення не вжив. Незважаючи на те, що в Збройних силах України є Служба військового правопорядку, вона навіть не представлена в Луганській області", - йдеться у повідомленні.

Військово-цивільна адміністрація вважає, що військовослужбовці мають захищати територіальну цілісність України, а не "робити бізнес на хлібі, відкрито грабуючи область, яка й так потерпає від військових дій і поганої економічної ситуації".

"Злочинці, які у військовій формі й зі зброєю захоплюють підприємства, мають сидіти за ґратами", - заявляє Москаль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування