Пєсков дав зрозуміти, що Кремль не вступиться за кримськотатарські ЗМІ

Середа, 1 квітня 2015, 13:33

У Кремлі не бачать необхідності втручатися у вирішення питання про продовження мовлення у Криму кримськотатарського телеканалу ATR.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив журналістам, що вирішення подібних питань – "це не функція Кремля".

"У нас є наглядові органи, органи ліцензування, саме вони приймають рішення. Тому це, напевно, питання спілкування ЗМІ з цими органами", - заявив він, цитує "Інтерфакс"

Як відомо, з 1 квітня у анексованому Росією Криму припинив мовлення єдиний кримськотатарський телеканал ATR, який транслював передачі російською, українською та кримськотатарською мовами.

Він не пройшов перереєстрацію в Роскомнагляді попри численні спроби подати необхідні документи.

Засновники каналу вважають ці дії проросійської влади зумисними.

У правозахисній організації Amnesty International назвали фактично заборону кримськотатарських ЗМІ наступом на свободу слова.

У ніч з 31 березня на 1 квітня, окрім телеканалу ATR, припинили своє мовлення у Криму дитячий телеканал Lale, радіостанції "Мейдан" і "Лідер".

Міністр культури України і гуманітарний віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко запропонував дозволити кримськотатарському телеканалу ATR мовити на материковій частині України.

Кримські татари – найбільші поборники єдності України та АРК в анексованому Криму. Вони від самого початку виступали проти так званого "приєднання" своєї Батьківщини до РФ.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News