Валерій Чалий може стати послом України в США – джерела

Середа, 1 квітня 2015, 16:04

Керівник зовнішньополітичного напрямку адміністрації президента України Валерій Чалий очікує на призначення на посаду посла в Сполучених Штатах Америки.

Цю інформацію "Європейській правді" повідомили декілька джерел в дипломатичних службах України та США.

Процедуру його призначення ініціювали ще минулого року – наприкінці осені до Вашингтона був надісланий запит на агреман (згоду) на його призначення.

Станом на недавній час агреман до Києва не надходив, однак всі співрозмовники "Європейської правди" висловили впевненість, що це – лише питання процедури і ближчим часом Вашингтон погодить особу нового посла.

Наразі послом України в США є кадровий дипломат Олександр Моцик, він був призначений на цю посаду в 2010 році. До Моцика лунали претензії щодо його надмірної лояльності до режиму Януковича. Водночас одразу після зміни влади в Україні посла в США не замінили.

В інтерв’ю ЛIГАБiзнесIнформ, яке опубліковане в середу, Чалий прокоментував питання призначенні ключових послів: "Знайти справжніх професіоналів в кожну країну - важка задача, особливо в умовах, коли бюджет цього напряму скорочений. Бути послом - тепер уже не легка робота, а дуже важка праця".

За усталеною дипломатичною практикою, офіційно столиці не коментують призначення послів на етапі надання агреману.

Як відомо, раніше Чалий пояснював, що Україна не призначила послів у низці країн через високі вимоги президента Петра Порошенка до кандидатів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування