Порошенко умовляє світ щодо миротворців ООН і санкцій для Росії

Середа, 1 квітня 2015, 16:30

Україні потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН, аби зупинити агресію Росії.

Про це заявив президент Петро Порошенко під час зустрічі з делегацією колишніх лідерів держав, які входять до Ради Міжнародного центру Нізамі, повідомляє прес-служба президента.

У зустрічі взяли участь екс-президенти Румунії (1996-2000) Еміль Константінеску, Молдови (1997-2000) Петро Лучинський, Латвії (2007-2011) Валдис Затлерз, України –Леонід Кравчук і Віктор Ющенко, а також радник ООН із питань посередництва у розв’язанні конфліктів Антьє Герберг, виконавчий секретар Міжнародного центру Нізамі Гянджаві Ровшан Мурадов.

"Україна робить усе можливе, щоб досягти миру, і веде боротьбу за свободу і демократію цілої Європи, беручи на себе левову частку удару агресора", - заявив Порошенко.

"Якщо ми хочемо зупинити агресора – нам потрібна підтримка миротворчої місії під егідою ООН", - додав він.

Політики обмінялися думками щодо шляхів мирного врегулювання ситуації на Донбасі із залученням широкого досвіду та можливостей усіх міжнародних організацій та інституцій.

"Ніхто в Європі не визнає анексію Криму, а конфлікт на Донбасі є війною Росії проти України. Я також бачу вихід із ситуації лише через залучення міжнародної миротворчої місії", - сказав екс-президент Латвії Валдис Затлерз.

Говорячи про санкції стосовно Росії, він зауважив: "Напередодні санкцій наша країна боялася, що вони негативно вплинуть на нашу економіку також. Але після того, як санкції були введені, наші люди зрозуміли, що нам потрібен мир в Європі. І ціна цього миру – санкції".

Президенти вважають, що санкції проти країни-агресора є першим і справжнім іспитом на відданість цінностям свободи та демократії. На їхнє переконання, за відсутності прогресу в деескалації на сході України та у звільненні Криму санкції треба продовжити і посилити.

Порошенко подякував президентам за їхній візит до України та наголосив на важливості солідарності світу з Україною у боротьбі з агресором.

Міжнародний центр Нізамі Гянджеві є однією з найвпливовіших незалежних міжнародних організацій Азербайджану.

За ініціативи центру у квітні відбудеться масштабний міжнародний саміт, де однією з головних тем буде обговорення можливості залучення міжнародної миротворчої місії для врегулювання ситуації на Донбасі. 

На зустрічі 1 квітня у Києві від України також були: міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступник голови АП Валерій Чалий, уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях, нардеп Ірина Геращенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News