Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Перебийніс: РФ не зацікавлена у мирному врегулюванні

Неділя, 12 квітня 2015, 18:14

Росія не зацікавлена ​​в мирному врегулюванні конфлікту, Україна буде домагатися введення міжнародних миротворчих сил.

Про це в інтерв'ю агентству LЕТА заявив речник МЗС України Євген Перебийніс.

За його словами, ця ідея виникла після того, як буквально наступного дня після підписання мінських угод Росія почала їх порушувати.

"Україна побачила, що сил ОБСЄ недостатньо для моніторингу, і тому ініціювала реалізацію миротворчої місії на Україні, що викликало різкий протест з боку Росії. Що поганого у тому, що миротворчі сили ООН - незалежні і не ангажовані  - будуть контролювати виконання угод?" , - зазначив речник МЗС.

"Ще раз повторюю: Росія не зацікавлена ​​у мирному врегулюванні цього питання. Якщо пропозицію про миротворчі сили буде поставлено на голосування в ООН, Росія як член Ради безпеки ООН матиме можливість заблокувати її.  Щоправда, їй доведеться пояснювати світовій спільноті причини такого кроку" , - зазначив він.

Разом з тим дипломат підкреслив важливість міжнародних санкцій проти Росії.

"Саме завдяки їм вдалося уникнути гіршого сценарію в розвитку ситуації на Україні. Якщо Росія буде продовжувати ігнорувати мінські угоди, потрібно буде продовжити посилення санкцій", - додав він.

Також Перебийніс зазначив важливість єдності ЄС і НАТО в тому, щоб показувати Росії, що її дії незаконні і не залишаться без відповіді.

"Нам би хотілося, щоб ця консолідація зберігалася і далі, до того моменту, поки ситуація не буде повністю врегульована, щоб мінські домовленості були виконані повністю і Крим був повернутий до складу України. Тільки тоді може йтися про зняття санкцій з РФ", - підкреслив дипломат.

Delfi

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...