Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Україні вже люстровано дві тисячі чиновників – Яценюк

Середа, 15 квітня 2015, 12:43

З початку дії закону про очищення влади на його підставі від займаних посад були відсторонені біля двох тисяч чиновників.

Про це на відкритті засідання уряду заявив прем'єр Арсеній Яценюк.

За його словами, серед них близько 500 чиновників були відправлені у відставку, ще біля півтори тисячі звільнилися самі, оскільки підпадали під люстрацію.

Яценюк нагадав, що у четвер Конституційний суд розпочне розгляд подання щодо конституційності закону про люстрацію і доручив міністру юстиції, а також попросив депутатів Ради від коаліції прийняти участь у цьому засіданні.

Він виразив упевненість, що це подання зробили представники колишньої влади, які таким чином хочуть повернутися у владу.

"Ми зробили дуже багато для очищення влади від тих, хто підтримували Януковича і не маємо права допустити їхнього реваншу", – сказав він.

Прем'єр нагадав, що у розгляді цієї справи Конституційним судом є конфлікт інтересів, оскільки самі судді підпадають під люстрацію.

Також Яценюк вважає, що КС причетний до злочинів попереднього режиму і подій на Майдані, оскільки повернув Януковичу надмірні повноваження і допустив узурпацію ним влади.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування