Адвокат вважає, що Путін хоче використовувати Савченко для переділу світу

П'ятниця, 17 квітня 2015, 12:02

Адвокат української льотчиці і депутата Надії Савченко вважає, що президент Росії Володимир Путін хоче втягнути США в переговори про долю українки, щоб домовитися про переділ світу.

Про це він заявив в інтерв'ю ТСН.

"Якщо США втрутяться, то Путін буде наполягати на більш глобальному масштабі переговорів, не тільки щодо Савченко, а "Ялта-2", як прийнято говорити. "Давайте переділимо світ, давайте Крим мені віддамо, Донбас я вам віддам, НАТО – тут, це – там", і так далі", – сказав він.

На думку Фейгіна, США не повинні погоджуватися на такий формат, вимагаючи додаткові умови.

"І Савченко повинна бути такою головною попередньою умовою. І її звільнення. І тоді можна приступити до якихось більш глобальним переговорів", – вважає адвокат.

На його думку, США повинні взяти тактику, яка не буде тактикою поступок або тільки компромісів.

"І Савченко – це не предмет переговорів. Це не "Ялта-2". Савченко – це передумова для того, щоб Путін здійснив дії абсолютно законного формату. Всі документи, які доводять її невинуватість, вони вже є. І уявлення про те, що Савченко не здійснювала ніяких злочинів, і у Кремля, і в його сателітів, вони є. Потрібно змусити Кремль відпустити Савченко для того, щоб почати переговори. А не як наслідок початку переговорів", – сказав Фейгін.

Як відомо, Савченко утримують в російських в'язницях з червня минулого року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування