Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В СБУ розповіли, скільки диверсантів і терористів затримують насправді

Субота, 18 квітня 2015, 13:07

З початку АТО станом на початок квітня 2015 до позбавлення волі засуджено лише одного диверсанта і одного терориста.

Такі дані наводить ZN.UA, посилаючись на повідомлення СБУ у відповідь на інформаційний запит видання.

Згідно з повідомленням, дані про велику кількість затриманих ДРГ (диверсійно-розвідувальних груп), які регулярно озвучує СБУ і президент Петро Порошенко, відрізняються від реальних показників.

"Було подано запит на інформацію по всьому процесуальному ланцюжку - затримання, оголошення про підозру, відкриття кримінального провадження, напрямок обвинувального акта до суду і винесення обвинувального вироку. З початку АТО і на початок квітня 2015 року маємо засудженими до позбавлення волі одного диверсанта і одного терориста . Їх імена і терміни покарання (в СБУ) не назвали", - пише ZN.UA.

Також повідомляється, що у зазначений період за ст. 258-258-5 КК слідчими СБУ розслідувалося 1661 кримінальне провадження щодо 470 осіб.

При цьому дані про винесення стосовно них обвинувальних вироків за ст. 258 "прим" (втягнення у вчинення теракту, публічні заклики до них, створення тергруп та фінансування тероризму) у відповіді СБУ відсутні.

У 2015 році, згідно з даними СБУ, відкрито 11 кримінальних проваджень за ст. 113 ККУ і 109 - за ст. 258. При цьому за ст. 114 кримінальні виробництва в ЕРДР протягом першого кварталу 2015-го не реєструвалися.

"У більшості випадків, як стверджують джерела, величезна різниця в кількості затриманих і дійшли до суду припадає на т.зв. обміни "полоненими". Ця тема - покрита абсолютним мороком і перебуваэ за дальнім колом закону - вимагає окремого (і не одного) розслідування", - зазначає видання.

Як відомо, на початку квітня президент Петро Порошенко повідомив, що СБУ щотижня затримує до десяти диверсійно-розвідувальних груп противника.

ZN.UA

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування