Прикордонники: З окупованого Донбасу намагалися вивезти понад 6 мільйонів

Субота, 18 квітня 2015, 14:35

Вдруге за добу з підконтрольної бойовикам території Донбасу намагались незаконно вивезти декілька мільйонів гривень. 

Про це йдеться у повідомленні Держприкордонслужби у Твіттері. 

За даними ДПСУ, у контрольному пункті в’їзду-виїзду "Георгіївка", який функціонує на лінії розмежування у зоні АТО, вдруге протягом доби було виявлено партію української валюти, яку громадянин України, що проживає у Макіївці, хотів доправити до Слов’янська.

"Після прибуття мікроавтобусу "Фольксваген"  на контроль, прикордонники приступили до перевірки автомобіля і пасажирів, яку здійснювали спільно з представниками МВС, СБУ та ДФСУ. Паспортні документи, пропуски і документи на авто підозр не викликали, а водій помітно нервував", - йдеться у повідомленні.

Під час поглибленої перевірки авто під обшивкою салону автобуса було виявлено готівку, розфасовану у целофан.

"Наразі триває огляд автомобіля та вилучення коштів. Про подальший хід перевірки інформація буде найближчим часом", - зазначили у ДПСУ.

Згодом у ДПСУ повідомили, що  з підконтрольної бойовикам території намагалися незаконно вивезти понад 6 мільйонів гривень. 

За даним фактом представниками Держприкордонслужби подано повідомлення щодо порушення кримінального розслідування за ч.1 ст. 212 КК "Умисне ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) ... у значних розмірах".

Також, за даними ДПСУ, 17 квітня у контрольному пункті в’їзду-виїзду "Георгіївка" було виявлено значну суму коштів – майже 400 тисяч гривень.

Під час здійснення перевірки одного з рейсових автобусів, який слідував маршрутом "Сніжне-Харків", у дорожній сумці однієї з пасажирок виявили значну суму коштів у гривні.

"49-річна громадянка України, що слідувала з непідконтрольної Україні території, походження даних коштів пояснити не змогла. В результаті підрахунку було встановлено точну суму української валюти – 370 тисяч гривень", - повідомили у Держприкордонслужбі.

Кошти було передано представникам фіскальної служби встановленим порядком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування