У Києві на Поштовій площі відкриють підземний музей – Старостенко

Субота, 18 квітня 2015, 14:58

У рамках торгово-розважального комплексу на Поштовій площі планується відкрити підземний музей на місці стародавньої вулиці часів Київської Русі.

Про це заявила заступник голови Київської адміністрації Ганна Старостенко, повідомляє сайт міської влади.

Вона наголосила, що археологічні артефакти, знайдені на Поштовій площі, законсервовані з метою запобігання їхньому руйнуванню.

"У подальшому планується створити у рамках торгівельно-розважального комплексу на Поштовій площі підземного музею з експозицією, у центрі якої буде презентація на місці розкопок частини археологічної спадщини у вигляді прибережної частини Подолу ХІ-ХІІІ ст. на площі 400-450 кв.м", - сказала Старостенко.

Вона додала, що до складу експозиції увійдуть і інші артефакти, якщо вони будуть виявлені під час наступного етапу археологічних досліджень.

Старостенко також підкреслила, що Для Києва є надзвичайно важливим збереження археологічної спадщини доби Київської Русі.

"Столична влада зробить все від неї залежне для музеєфікації виявлених об’єктів з відкритим доступом до них киян та гостей столиці. Саме тому до команди, яка працює над цим питанням залучені найкращі фахівці профільних та суміжних галузей: археологи, історики, реставратори, інженери, хіміки та багато інших спеціалістів", - сказала чиновниця.

При цьому вона зауважила, що інвестор будівельних робіт також зацікавлений у музеєфікації археологічних знахідок і готовий виділити додаткові кошти у розмірі 20-25 мільйонів гривень на ведення реставраційних робіт.

Як відомо, у лютому під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

Після цього міністр культури заявив, що забудовник з Поштової площі муситиме змінити проект.

12 березня на розкопках стародавньої вулиці Київ стався обвал ґрунту, і археологи призупинили роботи.

У квітні стародавню вулицю, знайдену на місці будівництва торгового центру на Поштовій площі, засипали землею. Таке рішення прийняла робоча група при Мінкульті, щоб зміцнити розкоп і захистити його від дощу і сонця.

Згодом мер Києва Віталій Кличко запевнив, що археологічна знахідка на Подолі буде збережена.

Українська правда. Київ  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...