У Донецьку - "Гради", гаубиці, артилерія ховається у гаях - командування АТО

Субота, 18 квітня 2015, 20:02

17 квітня з важких артилерійських систем протягом доби бойовики "ДНР" вели вогонь по силах АТО 25 разів, у тому числі з 122-мм гармат - 5 разів, з 120-мм мінометів - 19 разів.

Про це заявив заступник командувача АТО Валентин Федичев.

"Стріляли бандити і з танка, вели вогонь безпосередньо з Донецька, Донецького аеропорту, Вольво-центру, Торгового центру "Метро", н.п. Жабунькі, Веселе, Нова Мар'їнка. При цьому сили АТО на 25 обстрілів бойовиками українських позицій з важких озброєнь відповіли лише тричі - з 82-мм мінометів, і тільки тоді, коли стрілянина бойовиків була особливо сильна і життю українських військовослужбовців загрожувала безпосередня небезпека", - заявив Федичев.

Також він підкреслив, що подібна ситуація повторилася 18 квітня: з півночі до 8:00 бойовики "ДНР" 8 разів впли вогонь з важкого озброєння, в тому числі з артилерійських систем, танків, важких мінометів.

"Військовослужбовці сил АТО жодного разу не відчиняли відповідь вогонь", - заявив він.

За словами Федичева, 17 квітня в Донецьку були помічені артилерійські підрозділи 1-го АК "ДНР", "КамАЗи" з причепленими 152-мм гаубицями МСТА - Б і реактивні установки "Град".

За його даними, на території шахти Путилівська в Донецьку були помічені артилерійські підрозділи 1-го АК "ДНР", "які щоденно залучаються для артилерійських обстрілів с.Піски".

"Після проведення стрільб артилерія бойовиків ховається у Путилівському гаю. ... На проспектах Миру і Таманському в Донецьку були помічені "КамАЗи" з причепленими 152-мм гаубицями МСТА - Б, а також добре відомі на Донбасі реактивні установки "Град", - зазначив Федичев.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування