У Києві поховали Олеся Бузину. У Москві теж вийшли попрощатися

Неділя, 19 квітня 2015, 15:57

У Києві попрощалися з убитим колишнім шеф-редактором газети "Сьогодні", журналістом і письменником Олесем Бузиною.

Близько 12:00 у Церкві Живоносного джерела у Києво-Печерській Лаврі почалася похоронна відправа загиблого.

Попрощатися з Бузиною прийшли кількасот осіб, також були присутні його родичі та колеги, зоокрема колишній головред "Сегодня", власник холдингу "Мультимедіа Інвест Груп" Ігор Гужва.

Похоронна відправа завершилася близько 13:30. Бузину поховали на столичному кладовищі у Берківцях.

Раніше із загиблим прощалися біля будинку, де він жив і був убитий на вул. Дегтярівській у Києві. Там зібралося близько 200 осіб.

Присутні принесли до труни загиблого квіти, деякі з них були перев'язані "георгіївськими стрічками".

При цьому журналісти, які були присутні на церемонії прощання, повідомили, що деякі присутні скандували їм "Фашизм не пройде" та виявляли словесну агресію на адресу представників ЗМІ.

 

Разом з тим у Москві також вшанували пам'ять загиблого Бузини та інших жертв політичних убивств в Україні, повідомляє "Інтерфакс". Учасники акції біля посольства України в РФ поклали квіти й запалили свічки на згадку про загиблих журналістів.

За даними російської поліції, участь в акції взяли близько 600 мешканців Москви.

Один з організаторів акції розповів, що москвичі також ушанували пам'ять головного редактора української газети "Нетішинський вісник" Ольги Мороз: 15 березня її знайшли в себе вдома в місті Нетішиному Хмельницької області із слідами насильницької смерті.

"Учасники акції вийшли до посольства України на знак скорботи та співчуття до рідних і близьких убитих журналістів, а також зажадали від влади України швидкого розслідування цих злочинів", - розповів він.

Як відомо, Олесь Бузина був вбитий 16 квітня біля будинку на вул. Дегтярівській, від отриманих вогнепальних поранень він помер на місці.

За даними свідків, постріли зробили двоє осіб у масках, які після вбивства сіли в легковий автомобіль з іноземними номерами.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News