Яценюк розповів про плани реформувати вугільну галузь

Неділя, 19 квітня 2015, 21:09

В Україні 55 шахт з 90 - на територіях Донбасу, тимчасово підконтрольних терористам.

Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

"Ми втратили основні марки вугілля, які постачаються на теплоелектростанції, від яких залежна Україна. Залишилися державні шахти, які вкрай неефективні", - заявив він.

За словами Яценюка державні шахти буде або продано, або закрито. Деякі перспективни з них зможуть продовжити свою роботу.

"План реформування вугільної галузі має передбачати розвиток перспективних шахт і  приватизацію, консервацію й ліквідацію певних шахт. Але під це потрібні конкретні розрахунки, з аудиторами і шахтарями,  відкрита розмова про те, якою буде вугільна галузь", - заявив прем'єр.

"Але cистемне вирішення проблеми полягає у затвердженні реального плану реформування вугільної галузі та затвердженні ринкових і обґрунтованих тарифів", - додав Яценюк.

При цьому він зазначив, що управління вугільною галуззю "тотально неефективне". "Абсолютно неправильна і непрозора схема тарифоутворення на енергетику. І це вимога до НКРЕ і до міністерства - оприлюднити на всю країну, як формуються тарифи і по газу, і по електроенергії", - підсумував Яценюк.

Також він зазначив, що на погашення заборгованості із зарплати на державних шахтах вже виділено 400 мільйонів гривень.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...